Βάφουμε πρώτα μια ελαφριά γρήγορη στρώση , περιμένουμε περίπου 20 λεπτά να τραβήξει και μετά ρίχνουμε την δεύτερη στρώση. Το χρώμα θα έχει στεγνώσει και θα πιάνεται μετά από μία ώρα.Το μασκάρισμα όμως θα το κάνουμε την επόμενη μέρα για να έχει ξεραθεί καλά το χρώμα .


Πλύσιμο πιστολιού

Μετά από κάθε βάψιμο απαραιτήτως το πιστόλι πρέπει να πλυθεί αμέσως.

plisimo11plisimo21plisimo31

Λύνουμε το μπεκ του πιστολιού με ένα κλειδί , τραβάμε έξω την βελόνα και τα πλένουμε όλα σχολαστικά με το φθηνό διαλυτικό και ένα πινέλο.


plisimo41plisimo51plisimo71


Μασκάρισμα

Αν το πάνω μέρος του φτερού με το κάτω μέρος θα βαφτούν ίδιο χρώμα τότε δεν χρειάζεται μασκάρισμα. Το μασκάρισμα γίνεται για να μην λερωθεί η ήδη βαμμένη  πάνω επιφάνεια με το διαφορετικό χρώμα της κάτω επιφάνειας.  Η ταινία για το μασκάρισμα είναι η χαρτοταινία που πουλάνε στα χρωματοπωλεία.

maskarisma11maskarisma21

Κολλάμε την χαρτοταινία γύρω γύρω στο φτερό, στο χείλος προσβολής, χείλος εκφυγής και ακροπτερύγια


maskarisma42

Επίσης κλείνουμε και την χαραμάδα των ailerons



maskarisma32

Μετά βάζουμε εφημερίδα ( αντί χαρτί μασκαρίσματος) στη μέση της ταινίας όπως στην φωτογραφία



maskarisma54maskarisma63

Με αυτό τον τρόπο καλύπτουμε όλη την επιφάνεια προσέχοντας να μην μείνει καμια χαραμάδα πουθενά γιατί θα περάσει το χρώμα και θα μας λερώσει την ήδη βαμμένη επάνω επιφάνεια


maskarisma72

Κατόπιν βάφουμε την κάτω επιφάνεια του φτερού με το διαφορετικό χρώμα (εδώ κόκκινο)  και μετά από 4 ώρες μπορούμε να βγάλουμε το μασκάρισμα


Στο επόμενο άρθρο ο τρόπος μασκαρίσματος για διακοσμητικές γραμμές και γράμματα.



Παράσχος & Βασίλης Δεμίρης.